nmb

Tot timpul informata! E cool sa fii Femeie!

Femeile vegetariene, raw vegan sunt sanatoase?


Din ce in ce mai multe femei in jur o dau pe raw vegan! Raw vegan ul (dieta sau mod de a gati pe baza de alimente crude, proaspete), vegetarianii, vegetarienele si alte forme sofisticate de alimentatie par a castiga teren, toti vor sa renunte la carne si considera ca au un mod viata deosebit si aristocrat!

Curentul „alimentaţiei vii“ presupune o alimentaţie vegetală, proaspătă, crudă, teoretic completă. Nu se consumă nimic care să provină de la animale: carne, lactate, ouă, ci doar alimente din natură, în stare naturală, alimentele încolţite, cereale, seminţe, deshidratate la rece, sucuri, alge.

Recunosc ca am citit ca sunt recomandate in diferite cazuri: hipertensiunea arterială, astm, ajută la detoxifierea organismului (ficat, rinichi, colon), îmbunătăţeşte sistemul imunitar, este eficientă în bolile cardiovasculare, cancer, maladii cerebrale. Dar trebuie ţinută doar pe durate limitate de timp.

Ce facem cu lipsa proteinelor? Sportivii stiu de ce! 😉 Atâta timp cât se asigură aportul de proteine esenţiale de calitatea I din surse vegetale (care conţin toţi aminoacizii esenţiali) se poate trece la o alimentaţie raw. Alimentele cu proteine de calitatea I recomandate sunt soia, quinoa, combinaţia între linte cu orez, dar acestea trebuie totuşi gătite la foc.

Raw veganul e de fapt un regim, un regim caracaterizat prin lipsa carnii si a produselor din carne, care daca nu este corect echilibrat, dacă sunt carenţe de macronutrienţi esenţiali şi se ţine o perioadă mai lungă de timp, poate duce la cealaltă extremă, la riscuri mari de carenţe şi îmbolnăvire.

A trecut prea putin timp de cand femeile (ele in mod special) au descoperit acest „regim”, „dieta”, „mod de manca” – spuneti-i cum vreti, ca sa apara deja efectele negative!

Si daca nu sunteti de acord cu mine, exemplul cel mai bun il ofera telefonia mobila. Toti folosim telefoanele mobile, exista studii ca radiatile sunt daunatoare organismului, dar trecand prea putin timp inca nu au aparut. La fel si cu raw vegan, nu-i asa?

Un răspuns la „Femeile vegetariene, raw vegan sunt sanatoase?

  1. Pingback:Dieta Raw Vegan e cea mai buna? | nmb

Lasă un comentariu