nmb

Tot timpul informata! E cool sa fii Femeie!

Basarabia e Romania! Va fi si ziua ei?


Este ceva interesant in faptul ca noi spre deosebire de majoritatea popoarelor, sarbatorim ziua nationala in alta zi decat cea in care ne-am declarat independenta.

Regula este ca popoarele sa-si serbeze ziua nationala conform datei la care si-au castigat suveranitatea dar neamul nostru nu face asta cu prioritate. Imi place sa cred ca ratiunea este aceea ca abia in 1918 toate teritoriile romanesti se bucurau de cele trei elemente definitorii pentru un stat: populatie, teritoriu si suveranitate.

Desi am avut un stat total suveran inca de la momentul Declaratiei de Independenta din 9 mai 1877, statul romanesc nu acoperea intreaga populatie si astfel sentimentul de disfunctionalitate era din ce in ce mai apasat. Sacrificiul realizat pentru a intregi tara a fost absolut imens.

Paradoxal, in prezent serbam ziua de 1 decembrie ca Ziua noastra Nationala dar intre timp tara noastra a pierdut in mod nemeritat teritorii.

Consider ca este momentul ca noi sa ii fortam pe guvernanti sa reintregeasca tara si in 2018 (la 100 de ani e de la Marea Unire) sa realizam reintregirea teritoriala, de data aceasta fiind vorba de Basarabia. Altfel nu vad ratiunea pentru care serbam ziua nationala pe 1 decembrie. Aceasta data este un simbol al unitatii romanilor. Este momentul in care toate teritoriile romanesti s-au unit.

Sa nu pierdem izvorul acestui simbol.

La multi ani tuturor romanilor.

mapromaniamare1_s

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: