nmb

Tot timpul informata! E cool sa fii Femeie!

Griji de 15 Septembrie?


“Now son, on your first day of school I'd like to pass along the words of advice my father gave me.” – Homer Simpson

“Now son, on your first day of school I’d like to pass along the words of advice my father gave me.” – Homer Simpson

Facebook-ul a explodat cu poze din prima zi de scoala! Asa e la noi, foarte multi folosesc Facebook doar pentru a urmari ce mai posteaza altii si ce au mai facut si cand vine vorba de copilul lor spameaza timeline-ul. As spune un pic rautacioasa ca nu au nimic notabil despre ei sau sa spuna ceva notabil si atunci compenseaza cu poze cu copilul / copiii lor! Sper doar sa nu-i terorizeze pe cei mici sa devina renumiti prin gasca lor, lucru pe care ei nu au reusit sa-l faca….

O colega insa mi-a povestit marea ei dilema oadata cu inceputul scolii:

Vine copilul de la şcoală şi ii povesteşte că nişte unii l-au luat la mişto pentru că a luat notă mică la test. Ce faci? Îi spui să-i ignore pe căpcăuni şi îi dai o doză de încrdere în sine cum că el are potenţial şi să ia ceea ce e valoros din experienţa asta, plus că dacă munceşte, bla, bla, bla… ?
Sau îţi aminteşti că ai păţit şi tu ceva de genul ăsta şi ştii că vrăjeală din asta adultă nu ajută cu nimic, pentru că de fapt doare al dracu de rău când colegii îţi aruncă în faţă nişte adevăruri exagerate?! Şi dacă îţi aminteşti asta, ce faci? Îl laşi să-şi consume suferinţa?
Şi? Pe urmă? Când o fi adult, s-o munci unul să-l scoată din depresie sau să-l înveţe să accepte feedback-ul negativ? Şi să nu mi-o spuneti pe aia cu echilibrul că-l declar pierdut şi nul!

E greu cand nu ai copii sa iti dai cu parerea, dar daca ai „copii” la corporatie, ce faci? Coachingul corporatist te invata ca nu exista esecuri, ci exista doar lecții” si cu „intreaba-te daca exista eforturi pe care le puteai face in plus (nu ce cred ceilalti despre tine) si astfel vei afla ce ai de facut”.

Cum explici asta pe intelesul copiilor?

teorii din „coachingul corporatist” cu „nu exista esecuri, ci exista doar lecții” si cu „intreaba-te daca exista eforturi pe care le puteai face in plus (nu ce cred ceilalti despre tine) si astfel vei afla ce ai de facut”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: