nmb

Tot timpul informata! E cool sa fii Femeie!

Constitutia Romaniei va fi schimbata de refugiatii sirieni?


Nu am o pozitie ferma in privinta imigrantilor si desigur toata situatia trebuie analizata cu moderatie.

Dar intre nebunia generata zilnic de un catelus uitat pe DN1 care are nevoie de noi urgent si niste oameni care si-au vandut ce bunuri mai aveau pentru a fugi de moarte, pornind la un drum presarat cu moarte si umilinta, as prefera sa vad crize de isterie si incercari de oferire a ajutorului pentru cei din urma. Dupa analizam daca sunt sau nu teroristi printre ei. La fel cum si pe catelusul ala pe care ma rogi sa il iau de pe DN1, daca vreau sa il iau si sunt iubitor de animale, il iau si abia apoi vad daca e turbat sau etc. Voiam doar sa atrag atentia ca tindem sa fim prefacuti.

P.S.1 sunt iubitoare de animale…in cazul in care se simte cineva ofensat

P.S.2: imigrantii cer azil politic in baza unor tratate internationale la care noi „astia civilizati”, prin tarile noastre, suntem parte. Nu sunt niste huni asa cum emite pareri tot mai valoroase domnul Mandruta.

Cu tot respectul pentru cititoarele si cititorii mei, trebuie observata si categoria sociala care-l asculta pe Mandruta si apoi emisa o atentionare… Si-apoi, daca oamenii din acea categorie, au idee despre tratatele internationale la care suntem parte, despre ce este un tratat international si daca da nastere obligativitatii vreunei conduite si mai ales daca noi, suntem parte a vreunui tratat in domeniu.

Nu trebuie uitat rolul statal de a asigura in primul rand siguranta cetatenilor lui. In absenta acestui deziderat esential, insasi ideea de stat nu mai are nicio insemnatate. De ce? Ca asa au aparut statele – ca protectorate geografice.

Constitutia Romaniei – art 3, alin. 4: Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.

Constitutia Romaniei – in art 20 se vorbeste de obligativitatea respectarii tratatelor internationale si chiar de aplicabilitatea dispozitiilor mai favorabile pentru cei care solicita acele drepturi.

Apare o contradictie raportat la situatia de fata, cel putin interesanta. Cel mai ciudat este ca se poate ajunge in situatia in care orice articol din Constitutia Romaniei poate fi anulat printr-un tratat international.

nu trebuie uitat rolul statal de a asigura in primul rand siguranta cetatenilor lui. In absenta acestui deziderat esential, insasi ideea de stat nu mai are nicio insemnatate. De ce? Ca asa au aparut statele – ca protectorate geografice.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: