nmb

Tot timpul informata! E cool sa fii Femeie!

Este infidelitatea o realitate pe care femeile ar trebui sa o accepte?


Postul precedent despre infidelitate mi-a adus multe mesaje in private! Si da, am fost victima infidelitatii de mai multe ori si am inselat de cateva ori! Chiar de la primele relatii din liceu! Am fost in ambele tabere!

De aici s-a nascut intrebarea daca sunt eu o victima sau infidelitatea este doar o realitate a vietii, pe care trebuie sa o acceptam? Oare toti oamenii triseaza la un moment dat? Sau exista niste oameni care sunt capabili sa reziste ispitelor de natura sexuala implicate in viata noastra? Simt ca majoritatea oamenilor, daca nu toti, vor trisa la un moment dat in relatiile lor pe termen lung sau in casatoriile lor! Acei oameni care spun ca „nu inseala” sau ca „nu vor insela niciodata”, ma amuza! Banuiesc ca acestia sunt oamenii care ori nu au experimentat destul aceasta „oportunitate”, ori nu au avut ocazia sa fie „vanati”.

Mai curioasa sunt daca exista oameni care nu au inselat chiar si atunci cand tentatia a fost destul de mare! 😉 Apoi, din nou, nu cred ca statisticile vor fi corecte! 😉 Cum putem sti daca acele persoane au spus cu adevarat adevarul in momentul in care au interogate? In cercurile masculine exista o regula de aur: neaga ca ai inselat, chiar daca iti arata filmarea cu amanta in pat! 😀

O intrebare fireasca la care nu am gasit raspuns este „de ce inseala anumiti oameni, care chiar au langa ei jumatatea perfecta?”

Am fost uimita sa citesc in cartea Exploding the Myths de Julia Hartley Moore, ca au existat o multime de femei, care au fost de acord cu vizitele barbatilor lor, la escorte sau prostituate! Ea explica in cartea sa ca cele mai multe femei au considerat ca a fost bine ca nu a existata nicio legatura emotionala, si ca au considerat vizita ca o tranzactie de afaceri! Trebuie sa fiu sincera ca m-am bucurat sa descopar ca nu sunt singura femeie care simte in acest fel.

In acelasi timp as prefera ca omul de langa mine sa fie sincer si sa nu ma insele deloc, daca intelegeti ce vreau sa spun! Dar aceste doua cerinte se cam bat cap in cap, pentru ca nu traim intr-o lume perfecta! Si sa recunoastem ca e mai ieftin pentru toata lumea ca barbatul sa petreaca cateva ore cu o femeie interesata de banii lui, decat un divort, tratat ca o afacere proasta! Inclusiv, energia consumata de barbat! 🙂

Sunt cei mai multi oameni implicati in „infidelitati convenabile”? Ceea ce inseamna ca nu cauta neaparat sa insele, dar le este greu sa reziste cand apar ispite, cand se ivesc oportunitati? Sunt curioasa ce inseamna pentru voi, si in societatea de astazi, „a insela”! Sa recunoastem ca nu traim intr-o cultura conservatoare ca cea care a existat cu mai mult de cincizeci de ani in urma. Lucrurile care au fost considerate „tabu” in trecut sunt acum considerate „normale”.

Multe persoane considera ca exista mai multe „niveluri” de a insela, de infidelitate. Unii oameni considera ca flirtul este infidelitate. Altii, sarutul. Altii considera ca angajarea in conversatii lungi cu exprimarea sentimentelor emotionale inseamna infidelitate. De ce noi, ca femei / barbati ne simtim „proprietarii” partenerilor nostri? Barbatii inseala mai mult decat femeile? Sunt barbatii proiectati biologic sa insele? Daca sunt, ar trebui femeile sa se supere sau doar sa o accepte?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: