nmb

Tot timpul informata! E cool sa fii Femeie!

De la resou la generator


Am petrecut weekendul dintre Craciun si Revelion, in localitatea Fundatica, intr-o vila mare, cu un living generos, aflata intr-un décor salbatic! Atat de salbatic incat datorita gerului, care s-a abatut in acest weekend, fara un generator de curent nu cred ca am fi supravietuit!

Veti spune ca e frumos la munte daca se intrerupe curentul, pentru ca poti sa folosesti lumina focului din camin, sa te incalzesti aruncand lemne pe foc si tot asa! Gresit, daca ai o casa mare si sunt destul de multe suflete, care toate vor lumina si caldura. In plus, ce faci peste noapte, cand dormi? Cine mai pune lemne pe foc? Te trezesti inghetat si cu focul stins! Asa ca fie si un generator pe benzina, orice fel de generator e bun ca sa pui in functiune centrala termica!

A fost o perioada in care baietii s-au pus pe taiat lemne, dar gazda, care nu trecea pentru prima data printr-o pana de curent mai lunga, a avut grija sa puna in functiune si un generator benzina. Avea si benzina, mai ales ca toate masinile prezente erau pe motorina.

Un astfel de generator ne-a scos din incurcatura – ideal ca sursa auxiliara de curent pentru case de vacanta si mai ales pentru centrale termice.

Asa am aflat ca exista site-uri, cum este Covera.ro, de unde poti cumpara online cam tot ce ai nevoi epentru casa ta si nu numai: de la generatoare, pompe submersibile, motosape, pana la jucarii de gradina si alte accesorii de iluminare si incalzirea teraselor.

Mi-am adus aminte de perioada petrecuta in caminul studentesc, cand supratensiunea din reteaua de electricitate, datorita celebrelor radiatoare – productie politehnista, ne ducea mereu in bezna, mai ales in perioada sesiunii de iarna. Din pacate nu puteai sa bei nimic sa te incalzesti, decat cel mult un ceai, pe care il faceai la acelasi resou productie politehnista.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: