nmb

Tot timpul informata! E cool sa fii Femeie!

Frica de stomatolog


Ca sa mergi la medical stomatolog iti trebuie curaj! Numai gandul la zgomotul frezei si mirosul specific dintr-o stomatologie si deja simti ca parca ai mai suporta durerea sau sa nu e chiar asa de urgenta vizita pe care trebuia sa o faci!

Multe clinici stomatologice sunt moderne, iar mirosul cu care eram obisnuiti este aproape inexistent, poate doar daca inaintea ta a fost preparat un pansament, care se pune temporar, sa mai aduca aminte de mirosul de la dentist de altadata.

Dar daca la clinica miroase a cafea si voie buna, parca uneori te-ai duce si doar ca sa-i mai reintalnesti pe doctori si asistente, ca si cum te-ai duce sa-ti revezi prietenii vechi. Atmosfera aceasta am intalnit-o la IVORY – clinica Dentfix, Str. Barbu Vacarescu 313 – 315, Bucuresti, 020276, Telefon: 031 438 2828, http://www.dentfix.ro.

Nu exista teama de dentist, dentofobie sau odontofobie, ci mai degraba teama de o durere, pe care o resimti in timpul tratamentului de la dentist. Dar daca tot intarzii, problema se agraveaza si exista toate premisele sa degenereze in suferinte si dureri mai mari, care e posibil sa nu treaca niciodata, pentru ca infectiile se generalizeaza si nu mai pot fi oprite! Frica de doctor in general, poarta denumirea de iatrofobie.

E important sa faci lucrurile de care ti-e frica la un moment dat, nu numai ca sa castigi ceva ce iti doresti sau sa depasesti momentul, dar si ca sa nu pierzi ceva ce ai deja.

Multi incearca sa se autosugestioneze si sa-si inchipuie ca atunci cand sunt la dentist sunt in alta parte! O prietena imi spunea ca incearca sa se gandeasca ca e la coafor! Niciodata nu i-a fost frica sa mearga la coafor, dimpotriva!

Se spune ca fobiile se trateaza singure, fara niciun ajutor, cel mult doar cu ajutor din partea psihologului, dar procentul este net in favoarea celor care reusesc singuri!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: