nmb

Tot timpul informata! E cool sa fii Femeie!

De la un pat rabatabil, la propriul birou


Copilaria ramane poate pentru majoritatea in mare parte intiparita in minte. De la regimul communist care iti suprima orice contact cu lumea exterioara, la copilariile grele, friguroase, in care painea prajita cu unt si cu miere era considerata o delicatesa la micul dejun.

Cu toate acestea parintii gaseau mereu idei si resurse pentru a-si rasfata copiii, a-I face sa se simta iubiti, protejati si fericiti, intr-un apartament relativ mic.

Imi aduc aminte ce celebrul pat extensibil al copilariei care era folosit pe post de canapea, pat de o persoana sau dupa caz de doua sau mai multe persoane. In plus, avea si loc de depozitare a pernelor, paturii si a lenjeriei de pat! Seara il “trageam” ca sa am loc impreuna cu sora mea, dar numai dupa scoteam toate din locul de depozitare, pentru a nu cadea pe jos, dupa ce trageam patul!

Si pentru ca tot vin sarbatorile de iarna, intotdeauna pe 6 decembrie, Mosul venea cu dulciuri, portocale si banana – nu stiu de unde le gasea mereau numai in acea perioada 🙂 Poate tocmai de aceea imediat dupa revolutie bomboanele, ciocolata si guma de mestecat marca Turcia au avut success nebun.

Recent am vazut urmasul acestui pat, mai exact patul rabatabil! 🙂 O alta modalitate de optimizare si eficientizare a spatiilor interioare relativ mici. Siguranta este data de sisteme rabatabile metalice de calitate superioara, ele fiind sisteme pentru paturi rabatabile pe verticala sau pe orizontala.

Perioada vietii in care totul era frumos si simplu si nu trebuia sa faci mai nimic, a suferit modificari. Din ce in ce mai multe povesti adevarate, despre copilarii in care curcubeul nu apare niciodata. Dar nu despre aceste lucruri triste am de gand sa scriu in continuare.

Modificarea copilariei a venit odata cu tehnologia smartphone-urilor si a tabletelor.tot mai multi parinti in dorinta unei “linisti” temporare intend copilului telefonul, pentrul a readuce “linistea” Sunt curioasa unde vor fi acesto copii in urmatorii 10 sau 15 ani. Drogul jocurilor, YouToubului si al internetului tebuie sa evolueze si in acesti copii si cred ca este greu de anticipat daca va duce intr-o directie buna sau nu.

Se sune ca apropierea de un copil ar trebui sa inspire pe langa sentimentul de sensibilitate si sentimentul de respect pentru ceea ce ar putea deveni. Aud in jurul meu tot mai multi student care nu isi doresc decat sa obtina un loc de munca in afara tarii, iar cei care isi cauta un loc de munca in Romania, au in vedere acceptarea numai a unor locuri de munca foarte bine platite, utopice de altfel, pentru ca este normal ca acestea sa fie rezervate specialistilor. Ca in orice negociere, ceri ceva trebuie sa dai ceva la schimb, asa cum este valabil si invers, cand dai ceva, trebuie sa si ceri ceva la schimb, iar in acest caz, proaspetii student nu prea au ce da diferit de altii, nimic la schimb, nu-i asa?

Asa ca un prim semnal este dat! Cat de mare este diferenta intre patul rabatibil de acasa, specific unei garsoniere sau a unei camera mici, la o cerere salariala foarte bine platita, drumul este lung!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: