nmb

Tot timpul informata! E cool sa fii Femeie!

De ce te doare capul?


Exista o „legatura clara” intre nivelul de stres si aparitia durerilor de cap, informeaza Daily Mail.

Observatia se bazeaza pe studiul specialistilor germani de la Spitalul Universitar din cadrul Universitatii Duisburg-Essen din Germania, care au monitorizat timp de doi ani 5.159 de persoane cu varsta cuprinsa intre 21 si 71 de ani. Voluntarilor li s-a cerut sa spuna cate dureri de cap au avut pe luna si sa numeroteze de la 0 la 100 nivelul de stres pe care l-au experimentat.

31% dintre participanti au avut durere de cap provocata de tensiune, 14% dintre ei au avut migrene, 11% au avut migrena combinata cu durere de cap de tip tensiune, iar 17% dintre ei nu au clasificat tipul durerii. Cei cu durerea de cap data de tensiune au notat nivelul de stres cu 52, in timp ce participantii cu migrene aveau 62 nivelul stresului, cei cu migrena si durere de tip tensiune – 59.

Pentru fiecare tip de durere de cap, cresterea stresului era asociata cu cresterea numarului de migrene lunare. Pentru cei cu durere de cap de tip tensiune, cresterea cu 10 numere pe scala stresului era asociata cu o crestere de 6,3% a numarului de dureri de cap pe luna. In cazul migrenelor, aceasta era de 4,3% si de 4% in cazul celor cu migrene si durere de tip tensiune.

Dr. Sara Schramm, coordonatoarea studiului, spune ca exista un cerc vicios pentru aceste persoane: stresul declanseaza durerea de cap, iar aceasta din urma agraveaza stresul.

Ce faci daca ai un cuponreducere.ro? Il poti folosi acolo unde beneficiezi de reducere: diverta reduceri, farmacii reduceri, etc…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: