nmb

Tot timpul informata! E cool sa fii Femeie!

Oameni celebri si ultimele lor cuvinte


Johann Wolfgang von Goethe, literat german: „Licht, mehr Licht”, adica „Lumina, mai multa lumina”. Aceste cuvinte, ajunse celebre, au fost confirmate de medicul care l-a asistat in ultimele zile, Dr. Carl Vogl. Nu se stie daca era vorba de mai multa lumina la propriu, la figurat sau daca poetului aflat in agonie i se intuneca pur si simplu vederea.

Albert Einstein, autorul celebrei teorii a relativitatii, a murit la un spital din Princeton, New Jersey. Cu cateva clipe mai devreme, chemase o asistenta ca sa-i comunice ceva foarte important. Din pacate, bolnavul a vorbit in limba germana, pe care asistenta n-o stia. Nici astazi nu se stie ce a vrut sa spuna marele savant, in ultimele sale clipe.

Lordul Byron, poet romantic englez: „Acum, voi adormi putin. Noapte buna”.

Alexander Graham Bell, inventatorul telefonului: „Ah, ce putin am facut si cat de mult mi-a mai ramas sa mai fac!”.

Cajus Julius Caesar: Si tu, Brutus? (Se referea la Brutus, fiul sau vitreg, care paticipase la conjuratia impotriva sa).

Caligula, imparat roman injunghiat mortal de propriile sale garzi de corp: „Sunteti pierduti: ma aflu inca in viata!” (conform relatarii istoricului Tacitus).

Charlie Chaplin, cand preotul i-a rostiti ritual „In curand sufletul tau va fi in mainile Domnului”, i-a raspuns inca lucid: „De ce nu? In fond, ii apartine”.

Winston Churchill, fost prim-minisru al Marii Britanii, conducator in al Doilea Razboi Mondial: „Nu va inchipuiti ce plictisitor e sa mori”.

Thomas Edison, mare inventator de la care avem becul electric cu incandescenta, fonograful si multe altele: „Cred ca dincolo e mai frumos”.

Ion Antonescu, maresal al Romaniei, aflat in fata plutonului de executie: „Mai trageti o data, n-ati nimerit tinta”.

Mata Hari (catre avocat, venit sa o asiste la executie): „Si nu fii asa posomorat, maestre. Nu e rolul condamnatului sa-si inveseleasca aparatorul”.

Henrik Ibsen, dramaturg englez (catre menajera sa, care-i spusese unui vizitator ca se simte mai bine): „Ba, din contra”.

Ludovic al XIV-lea, regele Frantei (cate multime): „De ce plangeti? Ati crezut ca sunt nemuritor?”.

Theodore Roosvelt (fost presedinte al SUA, catre majordomul sau): „James, stinge lumina, ca nu mai am nevoie de ea”.

Vespasian, imparat roman: simt cum devin zeu.

Joachim von Ribbentrop, fost ministru de Exerne in guvernul lui Hitler, judecat, condamnat si executat la Nurenberg: „Doresc pace in lume”.

Profita de oferta speciala de la Provident! Folosind calculatorul de credite poti accesa rapid un credit in 48 de ore, fara giranti sau garantii

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: