nmb

Tot timpul informata! E cool sa fii Femeie!

Big Brother la office – munca


Astazi un scurt raid pentru cele mai bune sisteme de supraveghere video la locul de munca. Exista si o Decizie, nr. 52/2012, privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video. Datele obtinute prin supravegherea video se vor stoca timp de maxim 30 de zile, cu exceptia situatiilor expres reglementate de lege sau a cazurilor temeinic justificate.

Asadar Big Brother la locul de munca, unde Big Brother este Big Boss sau sunt baietii de la Security. Oricum nu mai este o problema, nici de cost, puteti descoperi si singur, pentru ca acum gasesti sisteme de supraveghere de orice fel si sisteme de alarma la oferta, tot timpul.

Exista camere digitale, cum ar fi camera IP Ultramaster, cu ajutorul careia poti vedea chiar si de pe telefonul mobil, mai exact de pe un smartphone, ce se mai intampla la locul de munca, daca te plictisesti in sedinte de exemplu, pentru ca nu as vrea sa cred ca te plictisesti in concediu si mai tragi cu ochiul sa vezi ce se intampla pe la birou.

Sa stam oare linistite, pentru ca este interzisa amplasarea camerelor video in locuri ascunse (cu exceptia situatiilor prevazute de lege) sau in spatii in care se impune asigurarea intimitatii persoanelor, cum ar fi cabine de proba, vestiare, cabine de dus, toalete?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: