nmb

Tot timpul informata! E cool sa fii Femeie!

Topul brandurilor preferate in Romania


Potrivit unei analize in care accentul a fost pus pe legatura emotionala stabilita intre marca si clientii sai, Danone, Milka, Jacobs, Coca-Cola, Timisoreana, Mc Donald’s, Carrefour, Nivea, Ariel, Orange, Nokia, Volkswagen, BCR si Google sunt brandurile care s-au clasat cel mai bine in segmentul de produse pe care le reprezinta.

Studiul, realizat de 360 insights, nu ia in considerare elemente precum notorietatea, cota de piata sau profitul unei marci, mergand pe perspectiva Emotional Branding, adica puntea emotionala, atasamentul clientilor fata de marci, informeaza Mediafax.

Potrivit clasamentelor, romanii pun pe primele pozitii marci populare care au atasate notorietatii si emotionalitate.

In sectorul produselor alimentare conduce Danone, urmata de Activia, Hochland si Milli, pentru mezeluri, Cris-Tim, Campofrio si Caroli.

Lactatele sunt o categorie de produse indragita de romani, lucru care reiese din faptul ca acest sector ocupa primele trei pozitii ale topului de produse alimentare.

In categoria dulciurilor, marcile de ciocolata, napolitane, croissante si guma de mestecat se gasesc pe primele pozitii, in top trei clasandu-se Milka, Orbit si Poiana.

Segmentul cafelei este condus de Jacobs, Nescafe si Doncafe.

Pentru bauturile non-alcoolice, romanii prefera Coca-Cola si Pepsi, urmate de Prigat, Nestea si Fanta, pe langa marcile romanesti Borsec si Dorna.

Piata este mai aglomerata in categoria berii, Timisoreana aflandu-se pe primul loc, urmata de Heineken, Tuborg, Bergenbier si Golden Brau.

In categoria bauturilor alcoolice, primele patru locuri sunt ocupate de Cotnari, JB, Jack Daniels si Murfatlar.

In privinta restaurantelor, Mc Donald’s, KFC si Pizza Hut ocupa primele trei pozitii in clasament, urmate de La Mama si Starbucks.

Orange şi Vodafone ocupă primele două poziţii în cadrul categoriei servicii telecom . Locul trei revine Cosmote România, pe patru s-a plasat RDS&RCS, iar Romtelecom şi-a adjudecat locul cinci, fiind susţinut în principal de un public matur.

În cadrul electronicelor şi electrocasnicelor, din nou telefonia ocupă locul întâi al clasamentului prin producătorul de telefoane Nokia. Dacă publicul matur este cel consecvent şi rămâne ataşat acestei mărci, tinerii şi-au găsit un alt preferat, şi anume Apple, clasat pe locul al treilea. Samsung ocupă locul doi, fiind un competitor care marşează pe inovaţie, o marcă ce câştigă din ce în ce mai mult teritoriu printre români.

Locurile patru, cinci şi sase din clasament sunt ocupate de mărci de electrocasnice, Philips, Arctic şi respectiv Whirlpool.

La automobile, romanii prefera fiabilitatea masinilor nemtesti in detrimentul marcilor autohtone, pe primul loc aflandu-se Volkswagen, urmat de BMW, Audi si Mercedes.

In sectorul online, romanii prefera Google si Yahoo, locurile 3-4 fiind ocupate de site-ul de divertisment YouTube si reteaua de socializare Facebook.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: