nmb

Tot timpul informata! E cool sa fii Femeie!

Femeile care isi deschid o afacere vor primi 10.000 de euro de la stat


Liber la iubire din interes? Iar vor fi pacalite femeile pentru bani? Femeile care isi fac debutul in afaceri, infiintand o firma, vor beneficia de finantare nerambursabila de la stat in valoare de 10.000 de euro, indiferent de varsta si de domeniul de activitate, a declarat vineri Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism.

Initiativa face parte dintr-un program sustinut de la buget si derulat de Ministerul Economiei, informeaza Bursa, care citeaza Mediafax.

„Vrem sa facem altfel programul petru femeile antreprenor, sa le ajutam cu finantare. Am depus deja un proiect la Ministerul Finantelor, vrem sa facem ca la programul start-up, dar fara limita de varsta, pentru ca femeile pot incepe o afacere la orice varsta. Nu vom avea foarte multi bani, probabil, anul acesta, dar anul viitor sper sa reusesc sa obtin mai mult. Totodata, nu am pus conditii despre activitatea firmei”, a declarat Grapini.

In prezent, Ministerul Economiei deruleaza un program cu finantare de la stat dedicat femeilor antreprenor, prin intermediul caruia acestea pot beneficia de cursuri gratuite de antreprenoriat.

Pentru acest an, bugetul este de 500.000 de lei, insa Ministerul Economiei a solicitat Ministerului Finantelor majorarea sumelor alocate astfel incat sa poata fi acordate 100 de granturi, respectiv pana la 1 milion de euro.

Ministrul pentru IMM-uri a adaugat ca antreprenoriatul feminin nu si-a atins inca potentialul maxim, in conditiile in care in Romania femeile reprezinta peste jumatate din populatia tarii.

„Trebuie sa vedem cum scoatem la suprafata aceasta valoare si sa ne impunem prin valoare, nu batand cu pumnul in masa. Nu trebuie sa punem accent pe calitatile fizice, ci pe calitatile intelectuale, sa stim cum sa prezentam acest lucru si cum sa ne prezentam. Trebuie sa aveti dorinta de a avea succes, de a fi cel mai bun. Secretul intr-o cariera nu este sa ai ca prim gand cum sa faci mai multi bani, ci cum sa fii cel mai bun”, a mai spus Grapini.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: