nmb

Tot timpul informata! E cool sa fii Femeie!

TOP 8 indicatori privind moartea muncitorului american


Muncitorul american devine treptat o specie pe cale de disparitie, ca urmare a orientarii marilor companii americane catre forta de munca ieftina din afara Americii, dar si a avantului tehnologic, care permite inlocuirea omului cu masini.

In trecut, cand marilor corporatii le mergea bine, profitau si americanii din clasa de mijloc, deoarece aveau un loc de munca asigurat, scrie Zero Hedge.

1. Ponderea in PIB a salariilor se apropie de nivelul mimim istoric, undeva sub 0,44% de la aproape 0,54% in anii 1970.

2. Economia americana migreaza de la locurile de munca full-time bine platite, la cele part-time, cu salarii mult mai mici. Declinul numarului mediu anual al orelor de munca, de la 1.920 in urma cu patru decenii la aproximativ 1.720 in prezent, reprezinta echivalentul pierderii a milioane de locuri de munca.

3. Numarul muncitorilor in industrie a scazut de la aproximativ 20 de milioane in urma cu 40 de ani la undeva sub 12 milioane in prezent.

4. Rata ocuparii fortei de munca s-a mentinut neschimbata de la sfarsitul recesiunii din 2008, sub 59%. La inceputul anilor 2000, aceasta se apropia de 65%.

5. Durata de timp medie necesara pentru ca un somer sa se angajeze s-a redus usor in ultimii ani, dar se afla in continuare mult peste nivelurile istorice normale. Astfel, un american fara un loc de munca reuseste sa se angajze in aproximativ 7 luni, in timp ce in anii 1970 avea nevoie de aproximativ 2 luni.

6. Cum salariile nu cresc la fel de rapid precum nivelul costului de trai, multi americani sunt in urma cu plata ratelor la banca. Desi s-a redus usor dupa 2010, rata creditelor neperformante ramane mult peste media din anii anteriori, la aproximativ 10% comparativ cu sub 2% prin 2005.

7. Muncitorii americani nu au suficienti bani pentru a cumpara locuinte noi. In prezent, numarul locuintelor noi vandute in SUA a fost de aproximativ 400 de mii in 2012, in timp ce in 2006 vanzarile ajungeau la 1,2 milioane de locuinte.

8. Dupa o usoara intrerupere in timpul ultimei crize, creditul de consum si-a reluat avantul intr-un ritm ingrijorator.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: