nmb

Tot timpul informata! E cool sa fii Femeie!

TOP 7 angajati pe care trebuie sa-i concediezi acum


In aceste zile complicate de criza economica, nicio companie nu-si poate permite sa pastreze „mere stricate”. Cu cat astepti mai mult, cu atat sunt mai mari problemele provocate.

Publicatia Time publica un articol in care ii arata pe cei sapte angajati care ar trebui concediati de manageri.

1. Fac probleme. E si asa dificil sa coordonezi o echipa de oameni cu probleme proprii si disfunctii, dar cand angajatii creeaza mai multe probleme decat e cazul, cand aduc prejudicii organizatiei, disproportional de multe comparativ cu realizarile lor, e momentul sa le dai drumul.

2. Promit prea multe si livreaza prea putine. Unii oameni au o impresie atat de buna despre ei insisi incat cred ca pot face orice sau isi doresc atat de mult atentia incat promit marea cu sarea. Cand insa nu-si pot indeplini in mod constant promisiunile, devine o problema.

3. Se comporta gresit cu clientii. Indiferent cat de mica sau mare este compania, clientii sunt greu de gasit si usor de pierdut. Nu ai nevoie de un angajat care lucreaza cu clientii si nu intelege ca e treaba lui sa ii castige si sa ii pastreze.

4. Nu vor sau nu pot sa isi faca treaba. Angajezi si platesti oamenii pentru a face o anumita sarcina.Treaba ta este sa le explici clar ce astepti de la ei si sa le oferi instrumentele si pregatirea pentru a-si indeplini treaba. Treaba lor este sa o faca. Daca nu pot sau nu vor, dupa ce le-ai acordat cateva sanse sa-si acopere carentele, e momentul sa va despartiti.

5. Chiulesc. Pe unii pur si simplu nu poti sa contezi cand vine vorba sa faca ceva. Nici macar sa se prezinte la slujba. Indiferent care ar fi motivele, nu ai cum sa stii cand vor chiuli, asa ca nu te poti baza pe ei.

6. Cred ca li se cuvine totul. Unii oameni sunt mai usor de ofensat si mai certareti decat altii. Unii sunt procesomani de-a binelea. Cu jumatate de creier se gandesc la munca si cealalata jumatate abia asteapta ca cineva sa greseasca pentru a-i oferi o sansa de a se plange. Nu cedati unui asemenea comportament.

7. Ignora regulile.Indiferent ce reguli de comportament are compania ta, trebuie sa le sustii cu consecventa daca nu sunt respectate de toata lumea. Fie ca un angajat a avut un comportament nepotrivit fata de seful sau direct sau un director a mintit in CV, ar trebui sa ii pui pe liber.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: